Εσωτερικός Κανονισμός

Αγαπητοί γονείς και αθλητές,

θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε κάποιους από τους βασικούς κανόνες λειτουργίας της Ακαδημίας μας, με μοναδικό σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της, καθώς και την μεταξύ μας ειλικρινή και ομαλή συνεργασία κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Οι προπονήσεις της Σχολής θα ξεκινήσουν 31 Αυγούστου 2018 και θα τελειώσουν στις 31 Μαΐου 2019. Από 10/6/2018 έως και 19/7/2018 θα λειτουργήσουν καλοκαιρινά τμήματα. Οι προπονήσεις θα γίνονται και μέσα στις σχολικές διακοπές όπως Χριστούγεννα και Πάσχα.

Προπονήσεις δεν θα γίνουν στις: 24-25-26/12/2018, 31/12/2018, 1-2/1/2019, 11/3/2019, 25/03/2019, 26-29/4/2019, 01.05.2019 και 17/6/2019.

Όλα τα παιδιά θα έρχονται στο γήπεδο 5 λεπτά πριν την έναρξη της προπόνησης. Στους αγώνες και στα φιλικά παιχνίδια η προσέλευση θα είναι 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.

Όλοι οι αθλητές πρέπει να προσέρχονται στο γήπεδο αποκλειστικά με ρούχα της Σχολής και να έχουν προμηθευτεί το νερό τους. Για τις κρύες και βροχερές μέρες προτείνεται να έχουν και μια πετσέτα και στεγνά ρούχα μαζί τους, για να αλλάξουν μετά την προπόνηση.

Οι προπονητές θα βρίσκονται στο γήπεδο και σε περίπτωση κακοκαιρίας (βροχή, κρύο).

Για τις ώρες των αγώνων οι παίχτες θα ενημερώνονται από τους προπονητές τους, είτε προφορικά είτε με ενημερωτικό σημείωμα. Όποιος παίχτης δεν έχει ενημερωθεί για οποιονδήποτε λόγο, θα φροντίζει να πάρει τις απαραίτητες πληροφορίες από τον προπονητή του, από τη γραμματεία ή από την ιστοσελίδα μας όπου θα αναρτιούνται και όλα τα νέα της Σχολής μας (www.olympiacosiraklio.gr).

Παρακαλούμε να ειδοποιείτε όταν το παιδί πρέπει να φύγει νωρίτερα ή με κάποιον άλλο συνοδό από την προπόνηση.

Την ώρα της προπόνησης στο γήπεδο βρίσκονται μόνο οι αθλητές και οι προπονητές τους, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων ή συνοδών στο γήπεδο.

Το ποδόσφαιρο, πάνω απ' όλα είναι παιχνίδι και ως τέτοιο πρέπει να προσφέρει στα παιδιά χαρά και διασκέδαση. Για να μπορέσει το παιδί να χαρεί το άθλημα, είναι απαραίτητο να παίζει με παιδιά ίδιας ηλικίας και δυναμικότητας. Γι' αυτόν τον λόγο τα παιδιά χωρίζονται σε τμήματα ανάλογης δυναμικότητας. Την ευθύνη για την κατανομή αυτή και πότε ένας αθλητής βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο να αλλάξει τμήμα, την έχει ο προπονητής του τμήματος και ο υπεύθυνος της Σχολής.

Απαιτείται η συμπεριφορά, τόσο των αθλητών στο αγωνιστικό χώρο όσο και των γονέων στις κερκίδες, να είναι κόσμια και να μην χρησιμοποιούνται χαρακτηρισμοί που προσβάλλουν την προσωπικότητα των άλλων.

Η προπόνηση είναι αρμοδιότητα αποκλειστικά του προπονητή. Αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος του. Γι' αυτό το λόγο σας παρακαλούμε να αποφεύγετε το «κοουτσάρισμα» των παιδιών σας, κατά την διάρκεια της προπόνησης και των αγώνων.

Απαιτείται οι αποφάσεις τόσο των προπονητών όσο και των διαιτητών να γίνονται σεβαστές.

Το προσωπικό, οι γονείς και οι αθλητές καλούνται να τηρούν τους παραπάνω κανόνες για την καλή λειτουργία της Σχολής.
Θεωρούμε ότι η εφαρμογή αυτών των κανονισμών θα μας βοηθήσουν να οργανώσουμε την Ακαδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αναβαθμίσουμε το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά μια επιτυχημένη ποδοσφαιρική χρονιά και καλή πρόοδο.